Informatie over de creditcard

Wat zijn Creditcards?

De creditkaart wordt aanschouwt als een soort lening. U kunt immers een aankoop doen zonder over het  bedrag te beschikken. U leent dan eigenlijk het geld van de creditcardmaatschappij. U kunt allerlei aankopen doen met de creditcard. Vaak wordt het gebruikt voor grote bedragen, zoals het boeken van een vlucht of vakantie. Ook wordt de creditcard aanbevolen op vakantie. Een creditcard kan je vaak wereldwijd gebruiken, in tegenstelling tot uw reguliere bankpas. Bovendien hoeft u dan niet met onnodig veel contant geld op zak te hebben op de straten op vakantie. Hier naast wordt het vaak ook gebruikt voor online shoppen. Soms wordt het zelfs noodzakelijk om over een creditcard te beschikken. U kunt allerlei aankopen doen. Vervolgens worden er aan het eind van de maand alle aankopen bij elkaar opgeteld.

De soorten creditcards

Er zijn veel verschillende creditcards. De Visa en Mastercard zijn verre uit de bekendste creditcards. Ze hebben veel overeenkomsten met elkaar. Het enige verschil tussen de twee is dat de Visa card vaker geaccepteerd wordt dan de Mastercard. Beide creditcards zijn ook in Nederland populair. De meeste Nederlanders die een creditcard hebben hebben een Master of Visa card.

De Visa Card is afkomstig uit Amerika. Het bestaat uit twee delen: een deel uit Amerika en de andere, uit Europa. Ook de Mastercard is een Amerikaanse Creditcard.

De werking

De werking van de creditcards gaat bij beide aanbieders hetzelfde. De bedragen van de maand worden bij elkaar opgeteld. Vervolgens ontvangt u een rekening aan het eind van de maand. Deze rekening moet u vaak binnen enkele dagen betalen.

Voordelen

Het gebruik van de creditcard heeft een aantal voordelen. Zoals al werd genoemd  hoef je op vakantie niet onnodig veel geld op zak te hebben. Het is dus heel handig en veilig in het buitenland. Bovendien bent u verzekerd voor verlies en diefstal bij uw aankopen met de creditcard. Bij een online bestelling die achteraf niet in orde blijkt kunt u annuleren. Daarnaast is het niet meteen te hoeven betalen ook een voordeel. U hoeft niet meteen over het bedrag te beschikken. Ook zijn er mogelijkheden om de grote bedragen flexibel af te lossen.