opstalverzekering

Schade aan uw woning? Dan kunt u gebruik maken van de opstalverzekering.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is een schadeverzekering die schades aan uw huis dekt. Denk aan schades veroorzaakt door bijvoorbeeld brand.  De opstalverzekering dekt schades aan alles wat aan uw huis vast zit, denk aan leidingen, dakpannen, schuur etc. 

Een opstalverzekering moet u niet verwarren met de inboedelverzekering. De inboedelverzekering verzekerd al uw losse spullen in het huis, dus uw banken, tuinmeubelen etc. De opstalverzekering verzekerd deze spullen niet.

Het afsluiten van een opstalverzekering is volgens de wet niet verplicht, echter stellen woonhuis verenigingen dit vaak wel verplicht.

Herbouwwaarde

Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet u vaak een herbouwwaarde invullen. Dit is de waarde van uw woning. U kunt de herbouwwaarde op verschillende manieren bepalen, namelijk door een herbouwwaardemeter in te vullen, een specialist deze laten bepalen of zelf bepalen.

Online kunt u verschillende tools vinden waarmee u de waarde van uw woning kunt bepalen. Dit is de gemakkelijkste en voordeligste keuze. Het zelf bepalen van de waarde is erg lastig en kost veel tijd.

Onderverzekerd zijn

Als u onderverzekerd bent heeft u een te lage waarde ingevoerd en betaald u te weinig premie in de maand. Dat klinkt voordelig, maar bij schades wordt er gekeken naar de ingevoerde waarde. Als deze niet correct blijkt te zijn, wordt er slechts een deel van de schades gedekt. Dit kan erg nadelig zijn, omdat de kosten bij schades erg hoog kunnen oplopen.

U kunt onderverzekerd zijn voorkomen door een actuele waarde van uw woning door te geven.

Vergelijken

Als u een opstal verzekering wil afsluiten kunt u deze online vergelijken. Door verschillende opstalverzekeringen te vergelijken krijgt u een duidelijk beeld van de prijs, voorwaarden etc. Een opstalverzekering afsluiten is hierdoor erg makkelijk.  Vergelijk dus voor het aanvragen van een opstalverzekering! Een opstalverzekering afsluiten is hierdoor erg makkelijk.